Tort cu pişcoturi şi cremă de brânză FOTO
Pişcoturi, caise din compot şi brânză! Ce ai putea să-ţi doreşti mai mult de la un tort?
Ingrediente (1 tort)
500 g brânză de vaci moale 200 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 250 ml smântână grasă 300 g caise din compot 20 g gelatină 160 g pişcoturi 50 ml lichior de caise
Mod de preparare
Se pune brânza dulce într‑un castron şi se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se bate smântâna bine şi se încorporează în crema de brânză.
Se scot caisele din compot şi se taie cubuleţe. Se opresc două una pentru ornat. Se scurg de zeamă şi se amestecă foarte bine în crema de brânză de vaci.
Se pune gelatina la înmuiat în 100 ml de apă rece pentru 10 minute, după care se topeşte pe foc. Se lasă să se răcească puţin şi se toarnă peste cremă, amestecând bine. Pişcoturile se stropesc cu lichiorul de caise.
Se înalţă pereţii unei forme mici de tort cu folie de aluminiu. Se aşază pe fundul formei puţină cremă şi peste ea se pun pişcoturi. Se îmbracă pereţii cu pişcoturi, se toarnă toată crema şi se nivelează. Se decorează cu felii de caise şi se lasă la frigider 2-3 ore înainte să fie servit.