Tort cu pişcoturi şi frişcă

tort cu piscoturi si frisca jpeg

Un desert irezistibil şi rafinat nu poate fi refuzat, oricât de mult ai mâncat. Cu siguranţă, reţetele cu frişcă pe care ţi le propunem se încadrează în această categorie de delicii.

Ingrediente

600 g pişcoturi 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 70 ml lapte 300 g unt 30 g cacao 300 g smântână 30% grăsime

Mod de preparare

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr aproximativ 10 minute, apoi adaugi laptele. Compoziţia o pui pe baie de aburi şi o amesteci continuu până se îngroaşă, apoi o laşi să se răcească. Între timp mixezi untul ţinut la temperatura camerei pe care-l adaugi, ulterior, la masa de gălbenuşuri. Continui să mixezi, la viteză mică, întreaga compoziţie. Pentru crema de decor, baţi smântâna cu restul de zahăr până se îngroaşă. Pe un platou pui un strat de pişcoturi pe care-l acoperi cu crema de gălbenuşuri. Continui aşa până epuizezi ingredientele. Decorezi prăjitura cu crema de smântână şi presari cacao pudră. O dai la frigider 5 ore înainte să o serveşti.