Tort cu pişcoturi şi frişcă

tort cu piscoturi si frisca jpeg

Un desert irezistibil şi rafinat nu poate fi refuzat, oricât de mult ai mâncat. Cu siguranţă, reţetele cu frişcă pe care ţi le propunem se încadrează în această categorie de delicii.

Ingrediente

600 g pişcoturi 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 70 ml lapte 300 g unt 30 g cacao 300 g smântână 30% grăsime

Mod de preparare

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr aproximativ 10 minute, apoi adaugi laptele. Compoziţia o pui pe baie de aburi şi o amesteci continuu până se îngroaşă, apoi o laşi să se răcească. Între timp mixezi untul ţinut la temperatura camerei pe care-l adaugi, ulterior, la masa de gălbenuşuri. Continui să mixezi, la viteză mică, întreaga compoziţie. Pentru crema de decor, baţi smântâna cu restul de zahăr până se îngroaşă. Pe un platou pui un strat de pişcoturi pe care-l acoperi cu crema de gălbenuşuri. Continui aşa până epuizezi ingredientele. Decorezi prăjitura cu crema de smântână şi presari cacao pudră. O dai la frigider 5 ore înainte să o serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg