Tort cu pişcoturi şi îngheţată
La ocaziile deosebite, când sărbătoreşti aniversarea cuiva drag, de exemplu, poţi încerca o reţetă delicioasă şi să îi bucuri pe toţi de la masă cu acest tort cu pişcoturi.
Ingrediente
250 g pişcoturi de şampanie 450 g îngheţată de vanilie
Pentru crema de cacao
1 ou
200 g zahăr
coajă rasă de portocală
150 ml apă
4 linguri făină
250 g frişcă
3 linguriţe pudră de cacao
Pentru decor
150 g nuci mărunţite
feliuţe de portocală
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru cremă, freci oul cu zahărul şi coaja rasă de portocală până obţii un amestec omogen. Adaugi făina, apa şi fierbi compoziţia pe baie de aburi, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească. Când s-a răcit, încorporezi cacaua şi frişca bătută, amestecând uşor. Aşezi un strat de pişcoturi într-o formă rotundă de tort, cu pereţii detaşabili, adaugi crema şi încă un rând de pişcoturi. Dai la rece 1 oră. La sfârşit, întinzi un strat gros de îngheţată, detaşezi pereţii formei şi ornezi tortul cu nuci mărunţite, inclusiv pe margini. Dacă vrei, pui felii de portocală şi frunze de mentă. Îl tai şi serveşti imediat.