Tort cu portocale

tort cu portocale jpeg

Portocala stimulează pofta de mâncare, este revigorantă, remineralizantă şi detoxifiantă. Aşa că, un tort cu portocale este binevenită.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 150 g zahăr 6 linguri unt 2 ouă 1 albuş 70 g lapte bătut coajă rasă de lămâie 2 linguriţe esenţă vanilie 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 310 g făină 1 praf de sare 2 portocale

200 g ciocolată menaj

75 ml frişcă lichidă

esenţă rom

Cum se prepară

Încingi cuptorul. Ungi o tavă de tort cu unt şi făină. Mixezi zahărul şi untul. Adaugi ouăle şi albuşul, unul câte unul, bătând după fiecare. Cureţi portocalele de coajă, le tai bucăţi şi scurgi zeama. Combini laptele bătut, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi bicarbonatul de sodiu.

Amesteci, separat, făina cu sarea, apoi adaugi, alternativ, din compoziţiile de zahăr şi de lapte bătut. La final, încorporezi şi bucăţile de portocală şi torni totul în tavă. Coci timp de o oră şi încerci cu scobitoarea. Laşi să se răcorească.

Pentru glazură, dai ciocolata prin răzătoarea mare. Torni frişca într-un vas pe baie de aburi, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte. Amesteci şi torni peste tort, îmbrăcându-l. Serveşti când s-a întărit glazura.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg