Tort cu smochine
Aromatele smochine dau un gust deosebit preparatelor. Pot fi gătite la cuptor, împreună cu brânză de capră, pentru un aperitiv savuros sau pot fi adăugate în dulciuri, pentru deserturi de neuitat.
De ce ai nevoie pentru tort cu smochine
Pentru blat
500 g făină
150 g cacao
1 plic praf de copt
1 praf de sare
100 ml ulei
300 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
175 ml lapte
250 g smântână
Pentru cremă
6 albuşuri
250 g zahăr
2 pachete unt
3 linguri sos de caramel
smochine proaspete
sos de caramel, pentru decor
Cum se prepară tortul cu smochine
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă de tort. Amesteci făina cu praful de copt, cacaua şi sarea. Mixezi zahărul cu ouăle, uleiul şi esenţa de rom până când se omogenizează. Adaugi treptat făină alternativ cu lapte până când se omogenizează ingredientele. La final adaugi smântâna. Împarţi aluatul în două părţi egale, din care coci blaturi separate. Le laşi la răcit şi le tai pe amândouă în jumătate.
Pentru cremă, baţi spumă tare albuşurile cu zahărul pe baie de aburi, până când se dizolvă zahărul. Dai deoparte şi continui să baţi până când se răceşte compoziţia. Încorporezi untul la temperatura camerei şi mixezi până când capătă o consistenţă cremoasă, după care adaugi caramelul.
Întinzi crem[ peste prima foaie de blat, o aşezi pe a doua şi continui până când termini ingredientele, deasupra fiind cremă. Decorezi tortul cu smochine tăiate şi sos de caramel.
Sursa foto http://www.thelittleepicurean.com