Tort de biscuiţi cu ciocolată FOTO

tort de biscuiti cu ciocolata jpeg

Când ai poftă de ceva dulce, ciocolata poate fi varianta salvatoare, cu care nu dai greş. Iar dacă prepari această reţetă, vei obţine un desert delicios. În plus, cafeaua tare îi dă un plus de savoare.

Ştiai că ciocolata neagră reduce riscul de accident vascular cerebral? Cercetătorii din Finlanda au descoperit că un consum regulat de ciocolată neagră scade cu 17% riscul de a suferi un accident vascular. În plus, acest tip de ciocolată este bogat în minerale precum potasiul, zincul şi seleniul, iar o tabletă de 100 g (cu 70% cacao) îţi oferă 67% din doza recomandată de fier.

Ingrediente

1-2 pachete biscuiţi 200 ml cafea tare 200 g ciocolată neagră 1 mână nuci pisate 200 g frişcă lichidă

cacao pudră

ciocolată albă

ciocolată neagră

Mod de preparare

Rupi ciocolata în bucăţi mici, o topeşti pe baie de aburi cu jumătate din cantitatea de frişcă lichidă. Amesteci uşor până se topeşte complet. Când e gata crema, o dai deoparte şi o laşi să se răcească.

image

Separat, baţi restul de frişcă rece, până se întăreşte. O încorporezi uşor în crema de ciocolată răcită.

image

Rumeneşti nucile 1-2 minute, într-o tigaie antiaderentă şi le adaugi în cremă. Amesteci până la omogenizare.

image

Torni cafeaua într-un bol. Înmoi biscuiţii doar pe-o parte, pe rând, şi îi aşezi pe un platou, astfel: un strat de biscuiţi, unul de cremă şi repeţi până când termini ingredientele, iar ultimul strat să fie de biscuiţi. Dai desertul la frigider cel puţin 24 de ore. La final, razi ciocolată albă şi neagră şi pudrezi cu cacao, după preferinţă.

image