Tort de biscuiţi şi ciocolată

tort de biscuiti si ciocolata jpeg

Pentru a-ţi răsfăţa prietenii pe care i-ai invitat la masă, serveşte-i cu câte o felie din acest tort de biscuiţi şi ciocolată.

Ingrediente (1 tavă)

400 g biscuiţi 200 g nuci mărunţite 300 g ciocolată neagră 150 ml frişcă lichidă 100 g unt 30 g zahăr pudră 3 linguri cacao 1 fiolă esenţă rom 150 ml lapte

Mod de preparare

Sfărâmi 200 g de biscuiţi şi îi amesteci cu nucile mărunţite. Torni câte puţin lapte peste ele astfel încât să se umezească toată masa de biscuiţi, dar fără să devină prea moi.

Mixezi untul moale cu zahărul şi cu 1 lingură de cacao până devine o cremă. Ciocolata o topeşti pe baie de aburi, apoi o amesteci cu frişca lichidă, esenţa de rom şi le amesteci până se încorporează. Adaugi untul spumă.

Torni 3/4 din compoziţia de ciocolată peste cea de biscuiţi şi amesteci până se omogenizează.Într-o tavă pui un strat din biscuiţii rămaşi peste care torni compoziţia de ciocolată cu biscuiţi, iar la final acoperi prăjitura cu crema de ciocolată rămasă. Presari deasupra cele 2 linguri de cacao şi dai prăjitura la frigider pentru câteva ore.