Tort de cafea cu rom
Pentru ocazii speciale vă invităm la un delicios tort de cafea cu rom, o alegere foarte inspirată şi ademenitoare.
Ingrediente pentru tort de cafea cu rom
Pentru blat 150 g făină 100 g alune măcinate 1 vârf cuţit de sare 50 g zahăr tos 100 g unt 1 ou
3 pliculeţe gelatină
6 linguriţe ness
2 ouă
125 g zahăr tos
40 ml coniac
400 ml frişcă
bombonele colorate în formă de ouşoare
Mod de preparare pentru tort de cafea cu rom
Se cerne făina, se adaugă sarea, alunele măcinate, untul, oul, zahărul, o lingură de apă rece şi se frământă un aluat neted. Se înveleşte în folie şi se pune la frigider pentru o oră.
Jumătate din aluat se întinde în foaie şi se pune pe fundul unei forme mici de tort unsă şi tapetată. Restul de aluat se întinde într-o foaie lungă dreptunghiulară şi se îmbracă marginile formei. Se acoperă interiorul formei cu staniol şi se aşază boabe de fasole.
Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se îndepărtează staniolul şi fasolea şi se mai coace următoarele 10 minute. Se înmoaie gelatina în apă rece 15 minute. Se amestecă cafeaua în 250 ml de apă fierbinte, se adaugă gelatina şi se pune pe foc să se topească, dar fără să dea în fiert. Se bat gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă treptat cafeaua cu gelatină, coniacul, albuşurile bătute spumă tare şi 2/3 din frişca bătută.
Când blatul s-a răcit, torni umplutura pregătită şi dai la frigider până se întăreşte. Decorezi tortul de cafea cu rom cu frişca rămasă şi cu bombonele colorate.