Tort de căpşuni şi lămâie

A început sezonul căpşunilor, iar în curând tarabele vor fi pline cu fructele dulci acrişoare. Dacă le preferi şi altfel decât simple sau cel mult cu frişcă, noi îţi propunem un tort. Un tort altfel, mai cu susul în jos.
Ingrediente
Pentru topping
3 linguri unt, topit 2 linguri zahăr brun 2 linguri zahăr tos o cană şi jumătate de căpşuni tăiate felii
Pentru prăjitură
jumătate cană unt, moale
1 cană zahăr
2 ouă
4 linguri coajă de lămâie răzuită
o cană şi jumătate de făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
un praf de sare
trei sferturi cană lapte
un sfert cană suc lămâie
1 linguriţă esenţă vanilie
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Pentru topping, amestecă untul topit, zahărul (şi brun şi tos) şi pune compoziţia pe fundul unei tăvi în formă de tort. Întinde căpşunile într-un strat gros deasupra zahărului.
Pentru prăjitură, mixează untul şi zahărul până devine o compoziţie spumoasă. Adaugă ouăle şi coaja de lămâie şi mixează până când se amestecă bine.
Într-un alt vas, amestecă făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi sarea. Într-un alt vas, amestecă laptele, sucul de lămâie şi esenţa de vanilie. Adaugă mixtura de făină peste cea de unt, câte o treime de fiecare dată, alternând cu treimi din amestecul de lapte. Amestecă-le bine, dar ai grijă să nu exagerezi.
Împrăştie blatul de prăjitură peste stratul de căpşuni. Lasă la copt timp de 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească în tavă cam un sfert de oră apoi scoţi şi laşi să se răcească de tot înainte de a servi.
sursa: karmelowy.pl