Tort de ciocolată
Pentru masa festivă de Crăciun sau, de ce nu, pentru un sărbătorit de Sfântul Ştefan îţi propunem un tort cu multă ciocolată.
De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată
Pentru blat
320 g făină
75 g cacao
2 linguriţe praf de copt
1 praf de sare
200 g unt
500 g zahăr
3 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
200 ml lapte
100 g apă fierbinte
Pentru cremă
100 g unt
100 g cacao
1 lingură esenţă de vanilie
1 praf de sare
500 g zahăr
150 ml lapte
bomboane colorate, pentru decor
Cum se prepară tort de ciocolată
Dă drumul la cuptor. Amestecă făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Mixează untul cu zahărul, adaugă ouăle şi vanilia şi mixează până se omogenizează. Încorporează făina, alternativ cu laptele. La final pune apa fierbinte şi mixează doar până ce s-au omogenizat. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată şi ţine-o la cuptor până trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească înainte să-l tai în trei felii egale.
Pentru cremă, mixează cacaua cu untul, vanilia, sarea, 400 g zahăr şi 100 ml lapte. Bate până se omogenizează, după care adaugă restul de zahăr şi lapte până ajungi la consistenţa dorită. Împarte crema în trei părţi egale. Aşază prima felie de tort, întinde crema şi continua până termini de asamblat, deasupra fiind un strat de cremă. Decorează cu bomboane colorate.
Sursa foto http://www.cookiesandcows.com