Tort de ciocolată albă
Acest tort de ciocolata alba este rafinat, delicios şi ideal pentru o aniversare. Dacă ai pe cineva în familie care împlineşte anii, fă-i cadou acest desert.
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g zahăr pudră 3 ouă 120 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt 25 g cacao 200 ml lapte ulei pentru uns forma
500 ml frişcă
500 g ciocolată albă
ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă. Freci zahărul împreună cu gălbenuşurile şi cu untul. Adaugi făina cernută şi praful de copt. Pui cacaua şi, spre sfârşit, încorporezi şi albuşurile. Torni laptele, treptat, şi amesteci bine. Ungi cu ulei forma de tort, torni compoziţia şi dai la cuptor 20-30 de minute. Laşi să se răcească.
Pentru umplutură, pui la foc jumătate din cantitatea de frişcă, iar restul laşi la frigider. Când s-a încălzit, adaugi în ea ciocolata albă mărunţită. Amesteci repede să se topească. Nu trebuie să fiarbă, pentru că se poate tăia. Ţii compoziţia la rece până a doua zi, când mixezi crema de ciocolată şi încorporezi în ea frişca păstrată şi bătută. Tai blatul de tort în trei şi întinzi cremă pe fiecare felie, apoi îmbraci tortul în restul de cremă.
Decorezi acest tort de ciocolata alba, după gust, cu ciocolată neagră tăiată cu cuţitul econom (cel de curăţat cartofi). Dai la frigider.
Dificultate medie
Timp de preparare: 12h
1 tavă