Tort de ciocolată cu cremă de lapte

tort de ciocolata cu crema de lapte jpeg

Acest tort de ciocolată cu cremă de lapte este un desert care poate să fie deopotrivă festiv sau pregătit pur şi simplu fără un motiv anume. Există efecte pozitive ale consumului de lapte cum ar fi: pielea strălucitoare, oase şi dinţi mai sănătoşi, muşchi în formă, pierzi mai uşor din greutatea în plus, stresul scade. Laptele are proprietatea de a scădea tensiunea şi implicit de a micşora riscul de atac cerebral. Reduce şi colesterolul, iar vitaminele A şi B din lapte ajută vederea. Din fericire, pe piaţă există o mare varietate de lapte şi lactate, aşa încât vei putea să găseşti formula care se potriveşte cel mai bine dietei şi nevoilor tale nutriţionale.

Tort de ciocolată cu cremă de lapte - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat

250 g făină 200 g unt 200 g zahăr 300 g ciocolată 5-6 ouă 1 pacheţel drojdie uscată

Pentru umplutură

200 ml lapte

70 g zahăr

1 pacheţel zahăr vanilat

5 gălbenuşuri

1 lingură făină

3 foi gelatină

3 albuşuri

pere din compot

Pentru glazură

120 g ciocolată neagră de menaj

60 g unt

100 g zahăr pudră

1 lingură apă

Pentru decor

fulgi de cocos

coacăze sau alte fructe

Tort de ciocolată cu cremă de lapte - Cum se prepară

Se topeşte ciocolata cu 5-6 linguri de apă, apoi se toarnă într-un vas în care s‑au pus zahărul şi untul înmuiat. Se bate compoziţia cu mixerul (sau telul) până ajunge spumoasă. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, făina cernută cu drojdia şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare, până se obţine o cocă netedă. Se coace 35 de minute într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.

Se prepară crema, frecând gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă făina diluată cu laptele şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, se adaugă gelatina, dizolvată în puţină apă, şi albuşurile bătute spumă tare.

Se taie blatul de tort în două felii orizontale, se toarnă jumătate din crema de lapte, se adaugă pere din compot, apoi restul de cremă. Se acoperă cu cea de-a doua felie de blat.

Se prepară glazura, fierbând ciocolata cu apa şi untul pe bain-marie. Se adaugă zahărul treptat, până se obţine o compoziţie îngroşată, care se întinde cu o spatulă deasupra tortului. Se garniseşte cu fulgi de cocos şi ciorchini de coacăze roşii sau alte fructe, după preferinţă.