Tort de ciocolată cu frişcă, reţeta pas cu pas
La zile festive, dar şi de fiecare dată când vrei să prepari acasă un tort rapid, cel de ciocolată şi frişcă este alegerea ideală, indiferent de sezon. Iată cât de simplu se face!
De ce ai nevoie pentru tort
2 ouă
150 g smântână
50 ml ulei
2 linguriţe esenţă de vanilie
190 g făină
150 g cacao
200 g zahăr pudră
100 g zahăr tos
1 plic praf de copt
1 praf de sare
apă fierbinte
1 l frişcă
ciocolată, pentru decor
Cum se prepară tortul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de tort. Mixezi ouăle cu smântâna, uleiul şi esenţa de vanilie până când se omogenizează.
Separat, amesteci făina cu zahărul pudră, cel tos, cacaua, sarea şi praful de copt. Încorporezi treptat făina în compoziţia de ouă, apoi torni apă fierbinte cât să obţii consistenţa unei smântâni mai groase.
Pui compoziţia în formă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească înainte să-l împarţii în două felii egale.
Baţi frişca până când se întăreşte, apoi pui jumătate din ea peste prima felie. Aşezi a doua felie de blat şi îmbraci tortul cu frişcă. Decorezi după imaginaţie şi presari pe margini ciocolată rasă.