Tort de ciocolată cu fructe de pădure

tort de ciocolata cu fructe de padure jpeg

Pentru această reţetă de tort de ciocolată cu fructe de pădure poţi folosi zmeură. Zmeura îi “pune pe picioare” pe cei care suferă din cauza anemiei, pentru că este un fruct bogat în potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, dar şi în vitaminele C, A, E şi B. Este indicată şi în boli ale ficatului.

Vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Astfel, o cură de două săptămâni, în care să consumi 300-400 de grame de astfel de fructe pe zi îţi va fi de mare ajutor.

Tort de ciocolată cu fructe de pădure - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 225 g făină 225 g unt 225 g zahăr pudră 3 linguri de cacao 3 linguri de apă caldă 4 ouă 2 pliculeţe zahăr vanilat unt pentru uns tava 200 g fructe de pădure congelate

100 g ciocolată neagră

600 g zahăr pudră

175 g unt

6 linguri de apă

Tort de ciocolată cu fructe de pădure - Mod de preparare

Pentru blat, amesteci cacaua cu cele 3 linguri de apă caldă. Într-un castron preîncălzit, pui untul moale şi-l freci cu zahărul pudră. Adaugi în compoziţie zahărul vanilat, ouăle şi cacaua dizolvată. Cerni făina şi o adaugi în bol. Amesteci toate ingredientele, iar aluatul format îl pui într-o tavă unsă cu unt şi dai la cuptor pentru 50-60 de minute. După ce trece testul cu scobitoarea, opreşti cuptorul şi îl mai laşi încă 5 minute pentru a nu se lăsa blatul.După ce s-a răcit, îl tai în două.

Pentru cremă, topeşti untul pe baie de aburi, adaugi apa şi 225 g de zahăr pudră, amestecând continuu până când aduci compoziţia în punctul de fierbere. Pui restul de zahăr şi ciocolata ruptă şi amesteci până când se omogenizează ingredientele.

După ce s-a răcit, aşezi crema pe prima felie de blat, pui un strat de fructe de pădure şi aşezi a doua felie. Presari restul de zahăr pudră şi dai tortul la frigider pentru câteva ore înainte de a-l servi.