Tort de ciocolată cu pere

tort de ciocolata cu pere jpeg

O prăjitură cu pere şi brânză ori frişcă poate fi acompaniată cu succes de un vin dulce, aromat şi cu suficientă aciditate, astfel încât să pună în valoare acest desert lejer. Poţi încerca o Tămâioasă românească pentru acest tort de ciocolată cu pere. Ingrediente

400 g făină

300 g zahăr

1 1/2 linguriţă bicarbonat

1 linguriţă praf de copt

5 linguri cacao

2 ouă

250 ml lapte

120 ml ulei

250 ml apă clocotită

700 g smântână cu 30% grăsime

2 linguri zahăr

2 pere

150 g ciocolată

2 pere

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide. Separat baţi ouăle, apoi adaugi laptele şi uleiul. Această compoziţie o adaugi la amestecul de ingrediente solide. La final, torni apa clocotită. Pui aluatul într-o formă de copt tapetată şi-l dai la cuptor 1 oră. Când s-a răcit, tai blatul în trei. Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă. Speli 2 pere, le cureţi de seminţe, cotor şi coajă şi le feliezi. Pe fiecare bucată de blat pui felii de pere şi le acoperi cu cremă. Decorezi tortul cu felii de pere şi ciocolată rasă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg