Tort de ciocolată în straturi

Tort de ciocolata jpeg

Acest tort de ciocolată în straturi este un desert deosebit pe care îl puteţi servi cu uşurinţă dacă aveţi musafiri în zilele de Paşte. Gustul cremelor şi al aromele se împletesc armonios, iar rezultatul va fi pe măsură.

Ingrediente:

Pentru blat: 6 linguri de zahăr pudră 6 ouă 1 praf de sare 6 linguri de făină 1 esenţă de vanilie Pentru crema de cacao 2 ouă 100 g ciocolată 100 g zahăr 150 g margarină sau unt

1 l lapte

8 linguri de făină

zahăr după gust

1 esenţă de vanilie

1 praf de sare

2 linguri de unt

2 tablete de ciocolată amăruie (sau

)

100 g ciocolată

100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Pentru blat separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci bine într-un bol gălbenuşurile cu 2/3 din zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr. Încorporezi albuşurile uşor în gălbenuşuri, adaugi în ploaie făina cernută şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.

Împarţi blatul de tort în 6 părţi egale şi foloseşti fundul rotund de la forma de tort detaşabilă (mai poţi marca pe hârtia de copt forma blatului şi îl coci în tava de la cuptor). Coci blaturile pe rând în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute, până se rumenesc uşor.

Între timp prepari crema de cacao. Amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, apoi le pui pe baie de aburi până se mai îngroaşă compoziţia. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci bine. Iei vasul de pe foc, iar când s-a mai răcit pui untul (sau margarina) şi amesteci ca să se încorporeze.

Pentru crema de vanilie: pui într-un vas laptele şi lingurile de făină, rând pe rând, pe care le treci prin sită. Amesteci continuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Ţii vasul pe foc, adaugi zahărul, esenţa de vanilie şi praful de sare şi le amesteci până când capătă o consistenţă densă. După ce s-a mai răcit adaugi untul şi amesteci.

Aşezi primul strat de blat şi întinzi cremă de vanilie. Repeţi procedeul şi înainte de a pune ultimul strat întinzi crema de cacao. Topeşti pe baie de aburi ciocolata pentru glazură, după care îmbraci tortul. Decorezi acest tort, după gust, cu ciocolată albă şi neagră tăiată cu cuţitul econom (cel de curăţat cartofi).

Dă acest tort de ciocolată în straturi la frigider.

Tort cu crema de vanilie

Tarta cu mere in straturi

Prajitura in straturi

FOTO Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg