Tort de ciocolată şi cafea

tort de ciocolata si cafea jpeg

Gustul de ciocolată se amestecă plăcut cu aroma de cafea. Încearcă o combinaţie reuşită, seducătoare şi ademenitoare într-o felie de tort de ciocolată şi cafea. Nu am mai găti de mult timp acest desert, pentru că cere mult timp în bucătărie şi o listă lungă de ingrediente, dar rezultatul este absolut delicios.

Tort de ciocolată şi cafea - Ingrediente (10 porţii)

Pentru blat 200 g unt 250 g zahăr pudră 150 g făină 1 pliculeţ praf de copt 5 ouă 50 g cacao

3 linguriţe cafea solubilă

500 ml smântână dulce

30 g zahăr pudră

2 plicuri întăritor de frişcă

1 plic budincă cu gust de ciocolată

100 g zahăr

500 ml lapte

250 g unt moale

bomboane de ciocolată

50 g ciocolată rasă

Tort de ciocolată şi cafea - Mod de preparare

Pentru blatul de cacao, baţi untul şi zahărul pudră până cândamestecul devine omogen şi pufos. Adaugi ouăle unul câte unul, mixând continuu. Pui făina amestecată cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică. Tapetezi cu ulei şi cu făină o tavă de tort cu inel detaşabil, în care răstorni aluatul. Introduci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Laşi la răcit.

Pentru crema de cafea, baţi smântâna, adaugi zahărul pudră, întăritorul de frişcă şi cafeaua solubilă. Omogenizezi.

Pentru crema de ciocolată, fierbi zahărul, laptele şi praful de budincă. Laşi la răcit (nu pui la frigider). Amesteci untul la temperature camerei cu mixerul şi adaugi treptat budinca răcită. Tai blatul în două, aşezi o felie pe un platou, întinzi jumătate din crema de cafea şi jumătate din crema de ciocolată. Deasupra aşezi a doua felie de blat şi îmbraci tortul cu restul de cremă de cafea şi de ciocolată.

Presari ciocolata rasă, ornezi cu bomboane şi dai la rece 5-6 ore.