Tort de Florii

tort ciocolata florii jpeg

Acest tort arată atât de bine şi este atât de gustos încât îl poţi prepara atât pentru Ziua de Florii cât şi pentru cea de Paşti.

Ingrediente

Pentu blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 3 linguri cacao 4 linguri făină 1 praf de sare

500 ml frişcă lichidă

500 g ciocolată

2 linguri cacao

1 fiolă esenţă de rom

500 ml apă

250 g zahăr

2 linguriţe esenţă de cafea

Pentru decor:

bombonele în formă de ouşoare

Mod de preparare

Cu o seară înainte se prepară crema. Se pun pe foc frişca lichidă cu ciocolata rasă, cu esenţa de rom şi se lasă până se topeşte ciocolata, amestecând continuu. Nu trebuie să dea în fiert. Se dă la rece până a doua zi.

Pentru blat, se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se bate până se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile treptat şi la final se încorporează făina amestecată cu pudra de cacao. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Se scoate din formă, se lasă să se răcească, apoi se taie în trei.

Se face un sirop din apă, zahăr, esenţa de cafea şi se lasă să se răcească. Se scoate crema de la frigider, se adaugă două linguri cu pudră de cacao şi se mixează, mai întâi la viteză mică, apoi la mare, până se face o cremă spumoasă. Se opreşte ¼ din cremă. Se însiropează blaturile şi se umplu cu crema rămasă. Se îmbracă tortul cu cremă şi se decorează cu bombonele în formă de ouşoare. Se dă la rece pentru două ore înainte să fie servit.