Tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă

tort diplomat jpeg

Vrei să-ţi impresionezi oaspeţii la zilele festive cu un tort special? Atunci un tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă este alegerea ideală.

De ce ai nevoie pentru tortul de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă

1 pachet pişcoturi

1 plic budincă de vanilie

budincă de vanilie

lapte pentru budincă

2 linguri esenţă de vanilie

300 ml smântână

2-3 linguri zahăr

1 banană

1 portocală

1 kiwi

10 căpşuni

1 ceaşcă suc de fructe sau compot

Cum se prepară tortul de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă

Prepari budinca cu laptele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai budinca deoparte, o amesteci cu esenţa de vanilie şi o laşi la răcit. Baţi smântâna cu zahărul până se transformă în frişcă. Cureţi fructele şi le tai felii.

Într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil pui un strat de pişcoturi înmuiate în suc de fructe, fără să laşi loc liber. Pui un strat de fructe şi budinca de vanilie, pe care o nivelezi. Aşezi un alt strat de pişcoturi moi, un alt strat de fructe şi frişca. Decorezi acest tort de fructe cu crema de vanilie si frisca după imaginaţie şi-l dai la frigider peste noapte. După ce îndepărtezi inelul aşezi de jur împrejur pişcoturi pe acest tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă, pe care le legi cu o panglică. Dupa terminarea prepararii, dai acest  tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă la rece pentru cateva ore si apoi servesti.

tort de fructe

Tort de cacao

Tort de cacao

Briose cu vanilie si fructe de padure

Briose cu vanilie si fructe de padure

Tort cu branza si fructe uscate

Tort cu branza si fructe uscate