Tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă
Vrei să-ţi impresionezi oaspeţii la zilele festive cu un tort special? Atunci un tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă este alegerea ideală.
De ce ai nevoie pentru tortul de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă
1 pachet pişcoturi
1 plic budincă de vanilie
lapte pentru budincă
2 linguri esenţă de vanilie
300 ml smântână
2-3 linguri zahăr
1 banană
1 portocală
1 kiwi
10 căpşuni
1 ceaşcă suc de fructe sau compot
Cum se prepară tortul de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă
Prepari budinca cu laptele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai budinca deoparte, o amesteci cu esenţa de vanilie şi o laşi la răcit. Baţi smântâna cu zahărul până se transformă în frişcă. Cureţi fructele şi le tai felii.
Într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil pui un strat de pişcoturi înmuiate în suc de fructe, fără să laşi loc liber. Pui un strat de fructe şi budinca de vanilie, pe care o nivelezi. Aşezi un alt strat de pişcoturi moi, un alt strat de fructe şi frişca. Decorezi acest tort de fructe cu crema de vanilie si frisca după imaginaţie şi-l dai la frigider peste noapte. După ce îndepărtezi inelul aşezi de jur împrejur pişcoturi pe acest tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă, pe care le legi cu o panglică. Dupa terminarea prepararii, dai acest tort de fructe cu cremă de vanilie şi frişcă la rece pentru cateva ore si apoi servesti.
Briose cu vanilie si fructe de padure
Briose cu vanilie si fructe de padure