Tort de iaurt

1365531550 879iaurt 20cu 20fructe jpeg

Daca iti doresti un desert mai racoros si usor de preparat, iti prezentam o reteta cu tort de iaurt de la cititoarea noastra, Marinela din Timisoara.

Ingrediente: 1 iaurt de fructe de 500 ml, 12 linguri de zah─âr, 2 compoturi de fructe, (800 ml), 3 plicule┼úe de gelatin─â 500 ml fri┼čc─â lichid─â 2 foi de blat de tort din comer┼ú 2 portocale

Mod de preparare: Număr porţii: 6 Timp de preparare: 60 min DIficultate: medie

Iaurtul cu cele 12 linguri de zah─âr le amesteci bine ├«n tr-un castronel. Fructele din compot le tai m─ârunt, iar zeama de la un compot o pui ├«ntr-o can─â de 300 ml, o amesteci cu un plicule┼ú de gelatin─â, dup─â care o ├«nc─âlze┼čti p├ón─â se dizolv─â gelatina.

├Äntr-o form─â rotund─â de plastic cu diametrul blatului a┼čezi portocale cur─â┼úate ┼či t─âiate rondele sau felii, dup─â preferin ┼ú─â, peste care pui ├«ncet cana de compot cu gelatina dizolvat─â ┼či la┼či s─â se ├«nt─âreasc─â circa jum─âta te de or─â. Celelalte plicule┼úe de gelatin─â le pui la ├«nmuiat pen tru 20 de minute ├«n zeama de la cel─âlalt compot.

├Äntr-un castron mai mare pui fri┼čca ┼či ba┼úi bine p├ón─â se ├«nt─âre┼čte, apoi adaugi iaurtul amestecat cu zah─ârul ┼či celelalte dou─â plicule┼úe de gelatin─â, care au fost puse la ├«nmuiat ┼či dizolvate pe loc.

Amesteci foarte bine cu mixerul p├ón─â ├«ncorporezi totul. Peste fructele gelatinate a┼čezi jum─âtate din crem─â ┼či jum─âtate din fructele t─âiate din compot. Apoi a┼čezi primul blat de tort, ape┼či pu┼úin ┼či repe┼úi opera┼úiunea. La urm─â trebuie s─â r─âm├ón─â blatul.

Pui acest tort de iaurt┬ála frigider p├ón─â a doua zi. ├Äl r─âstorni pe un platou ┼či ornezi acest tort de iaurt cu fri┼čc─â dup─â preferinta.

tort de iaurt

Gogosi cu iaurt

Gogosi cu iaurt

Tort de ananas cu iaurt

Tort de ananas cu iaurt

Briose cu iaurt

Briose cu iaurt