Tort de iaurt

1365531550 879iaurt 20cu 20fructe jpeg

Daca iti doresti un desert mai racoros si usor de preparat, iti prezentam o reteta cu tort de iaurt de la cititoarea noastra, Marinela din Timisoara.

Ingrediente: 1 iaurt de fructe de 500 ml, 12 linguri de zahăr, 2 compoturi de fructe, (800 ml), 3 pliculeţe de gelatină 500 ml frişcă lichidă 2 foi de blat de tort din comerţ 2 portocale

Mod de preparare: Număr porţii: 6 Timp de preparare: 60 min DIficultate: medie

Iaurtul cu cele 12 linguri de zahăr le amesteci bine în tr-un castronel. Fructele din compot le tai mărunt, iar zeama de la un compot o pui într-o cană de 300 ml, o amesteci cu un pliculeţ de gelatină, după care o încălzeşti până se dizolvă gelatina.

Într-o formă rotundă de plastic cu diametrul blatului aşezi portocale curăţate şi tăiate rondele sau felii, după preferin ţă, peste care pui încet cana de compot cu gelatina dizolvată şi laşi să se întărească circa jumăta te de oră. Celelalte pliculeţe de gelatină le pui la înmuiat pen tru 20 de minute în zeama de la celălalt compot.

Într-un castron mai mare pui frişca şi baţi bine până se întăreşte, apoi adaugi iaurtul amestecat cu zahărul şi celelalte două pliculeţe de gelatină, care au fost puse la înmuiat şi dizolvate pe loc.

Amesteci foarte bine cu mixerul până încorporezi totul. Peste fructele gelatinate aşezi jumătate din cremă şi jumătate din fructele tăiate din compot. Apoi aşezi primul blat de tort, apeşi puţin şi repeţi operaţiunea. La urmă trebuie să rămână blatul.

Pui acest tort de iaurt la frigider până a doua zi. Îl răstorni pe un platou şi ornezi acest tort de iaurt cu frişcă după preferinta.

tort de iaurt

Gogosi cu iaurt

Gogosi cu iaurt

Tort de ananas cu iaurt

Tort de ananas cu iaurt

Briose cu iaurt

Briose cu iaurt