Tort de mere şi cremă cappuccino
Un tort altfel! Un desert pe care îl poţi prepara cu dragoste pentru cei dragi în aceste zile de sărbătoare.
Ingrediente (1 tort)
Pentru aluat 3 ouă 1 pachet zahăr vanilat 80 g zahăr pudră 80 g făină
300 ml apă
3 mere
100 g zahăr
1 pachet cu praf de budincă de vanilie
250 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră
4 linguriţe nes
10 g gelatină
250 g frişcă lichidă
100 g frişcă lichidă
100 g ciocolată neagră
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi le adaugi în albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră. Adaugi făina cernută şi amesteci de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată şi o introduci în cuptor 30 de minute. Îl laşi să se răcească şi îl tai în două. Aşezi pe un platou o foaie de blat.
Pentru crema de cappuccino, baţi frişca împreună cu zahărul pudră. Prepari gelatina potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Mixezi brânza de vaci cu nesul, frişca şi gelatina, apoi o întinzi în strat gros pe foaia de blat şi aşezi a doua felie. Laşi 30 de minute la frigider.
Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml de apă. Laşi să se înmoaie puţin, pui praful de budincă dizolvat în apă, amesteci şi laşi pe foc încă două minute. Torni umplutura de mere peste foaia de blat. Pentru glazură, pui frişca pe foc, apoi adaugi ciocolata şi amesteci până când aceasta se topeşte. Decorezi tortul cu glazura de ciocolată şi îl laşi la rece câteva ore.