Tort de pişcoturi cu brânză şi cireşe
Sunt bucuroşi să împărtăşim cu voi azi această reţetă de tort de pişcoturi cu brânză şi cireşe. Un festin culinar, o bucurie pentru oricine, o combinaţie absolut reuşită de arome şi gusturi. Pandişpanul se poate face şi cu o zi înainte şi, după gust, poate fi puţin însiropat cu sirop fiert din apă cu zahăr sau cu suc de la compoturi.
Tort de pişcoturi cu brânză şi cireşe - Ingrediente
6 ouă 170 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat sare 5 linguri apă caldă 100 g făină 75 g amidon
25 pişcoturi
250 g brânză Mascarpone (sau brânză de vaci cremoasă)
4 ouă
4 linguri zahăr
250 g cireşe fără sâmburi
Pentru ornat
3 linguri pudră de cacao
Tort de pişcoturi cu brânză şi cireşe - Mod de preparare
Pentru aluat se separă ouăle, iar gălbenuşurile se amestecă folosind lingura de lemn cu 120 g de zahăr, zahăr vanilat, sare şi apă caldă. Apoi, cu mixerul se amestecă până se obţine
o compoziţie cremoasă. Separat, albuşurile se bat spumă tare cu restul zahărului şi apoi spuma se pune peste amestecul de gălbenuşuri. Făina se amestecă cu amidonul şi se toarnă
uşor peste compoziţia de ouă. Se amestecă cu grijă numai de jos în sus şi apoi se aşază într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace 50 de minute
şi, după ce se răceşte, se taie în două pe orizontală.
Pentru umplutură se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se formează o cremă, se adaugă brânza, continuând frecatul până se omogenizează compoziţia, cireşele bine scurse de zeamă şi la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă. Într-o cratiţă mai mare decât forma de copt (28 cm diametru) se pune o parte a blatului. Se toarnă umplutura de brânză şi cireşe şi imediat se aşază pişcoturile pe margine, vertical, unul lângă celălalt. Se nivelează brânza şi se acoperă cu a doua parte a blatului. Tortul de pişcoturi cu brânză şi cireşe se presară cu cacao şi se dă la rece.