Tort de post cu budincă de vanilie şi fructe

tort post budinca fructe jpeg

Chiar dacă e post, asta nu înmseamnă că nu poţi mânca un delicios desert, aşa cum este propunerea noastră de azi: un tort de post cu budincă de vanilie şi fructe.

Ingrediente pentru tort de post cu budincă de vanilie şi fructe

1 pahar zahăr 1 pahar ulei 1 pahar apă minerală 1 plic praf de copt 1 lingură cacao esenţă de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 2 pahare făină 2 plicuri praf de budincă 700 ml lapte soia 4-5 kiwi 1 lămâie 1 ciocolată amăruie 2 linguriţe bicarbonat

Mod de preparare pentru tort de post cu budincă de vanilie şi fructe

Amesteci uleiul, zahărul şi apa minerală până se dizolvă zahărul. Amesteci făina cu pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul şi scorţişoara. Acest amestec se combină cu cel lichid şi adaugi şi esenţa de vanilie. Pui aluatul într-o tavă cu pereţi detaşabili şi bagi la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi să se răcească.

Pentru cremă fierbi lapte de soia, adaugi eventual puţină esenţă de vanilie şi amesteci. Prepari budinca urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Laşi să se răcorească puţin. Tai blatul în jumătate, în două foi. Pui din cremă peste prima foaie, rondele din fructele kiwi tăiate, acoperi cu a doua şi pui restul de cremă. Întinzi bine pe toată suprafaţa.

Topeşti ciocolata la bain marie. Torni ciocolata topită pe deasupra şi dai la rece. Aşa ai obţinut cel mai bun tort de post cu budincă de vanilie şi fructe.