Tort de post cu cacao
Prepară acest tort fie că e zi de post fie că nu.
Ingrediente
Pentru blat 150 g zahăr 150 g apă minerală 150 ml ulei 1 plic praf de copt 300 g făină 1 1/2 linguriţă bicarbonat 1 fiolă esenţă de vanilie
200 ml lapte de soia
100 g zahăr pudră
300 ml ulei
3 linguri cacao pudră
2 linguri zeamă de lămâie
150 g migdale şi fistic
Mod de preparare
Pentru blat, baţi uleiul cu apa minerală şi zahărul până se topeşte acesta din urmă. Adaugi amestecul de făină, praf de copt şi bicarbonat. Frămânţi până se omogenizează toate ingredientele. La final, pui esenţa de vanilie. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit aproximativ o oră, până trece testul scobitorii.
Cu ajutorul unui blender mixezi laptele de soia, uleiul şi zahărul. Când se încorporează uleiul, adaugi zeama de lămâie şi pudra de cacao. Mixezi din nou până obţii o cremă bine închegată. Blatul îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare felie cu crema de cacao. Decorezi cu migdale şi fistic. Dai tortul la rece 2 ore.