Tort diplomat cu căpşuni
Pregăteşte cel mai bun tort diplomat cu căpşuni pentru tine şi musafirii tăi. Se vor simţi cu adevărat răsfăţaţi cu fiecare dumicat pe care îl vor înghiţi.
Tort diplomat cu căpşuni - Ingrediente
25 bucăţi pişcoturi de şampanie 500 g căpşuni 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 2 linguri zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat 2 linguri rom 600 ml lapte 300 g frişcă
Tort diplomat cu căpşuni - Mod de preparare
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina şi 500 ml lapte şi laşi să fiarbă, în bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă.
Amesteci restul laptelui cu romul, înmoi rapid, pe rând, fiecare pişcot în acest amestec şi tapetezi cu ele, o formă de tort cu perete detaşabil, având grijă ca partea bombată a pişcoturilor să fie lipită de pereţii tăvii.
Umpli mijlocul formei cu crema preparată şi bine răcită, la care adaugi jumătate din fructele feliate. Cu restul fructelor garniseşti tortul. Se lasă tortul diplomat cu căpşuni la rece 2-3 ore înainte de a fi tăiat şi servit.