Tort festiv cu mousse de ciocolată

În încercarea de a evita să mâncăm prea multă ciocolată, trecem cu vederea excepţionalele sale virtuţi. „Ciocolata dimineaţa urcă la creier; ciocolata seara coboară pe fese, spune o zicală. Alegeţi pentru consum o ciocolată cu 60-70% cacao pentru a beneficia de propeietăţile acesteia şi de un indice glicemic scăzut. Profită de avantajele ciocolatei preparând această reţetă de tort festiv cu mousse de ciocolată.
Tort festiv cu mousse de ciocolată - Ingrediente
Pentru aluat 125 ml ulei 125 ml apă minerală 150 g făină 1 praf de copt 4 ouă 4 linguri pudră de cacao 150 g zahăr pudră 2 linguriţe esenţă de rom
4 ouă
10 linguri zahăr
5 linguri lapte praf
650 ml frişcă lichidă
4 pliculeţe gelatină
½ fiolă esenţă de vanilie
3 linguri ciocolată tartinabilă
200 g ciocolată menaj
coacăze
ornament ciocolată albă
Tort festiv cu mousse de ciocolată - Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci ouăle cu zahărul până devin spumoase, torni treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută împreună cu pudra de cacao şi praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la temperatură medie. Scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.
Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă pentru 15 minute. O topeşti pe foc şi apoi o dai deoparte să se răcească. O amesteci cu crema de ou.Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu esenţa de vanilie şi cu crema de ou cu gelatină. Trei sferturi din cremă o amesteci cu 3 linguri cu ciocolată tartinabilă.
Formezi din hârtie de copt mici cilindre în care vei asambla minitortul. Mai întâi, tai cu un pahar cercuri din pandişpanul de cacao. Adaugi peste, cu ajutorul unui poş, aproximativ trei degete de cremă de cacao,apoi două degete de cremă de vanilie şi nivelezi. Repeţi operaţiunea până epuizezi toate ingredientele. Dai formele la rece pentru 3-4 ore. În momentul servirii, ornezi tortul festiv cu mousse de ciocolată cu ciocolată menaj topită,coacăze roşii şi ciocolată albă.