Tort franţuzesc cu ciocolată şi nucă
Nuca este un ingredient extrem de important pentru sănătatea noastră. Stimulează memoria, ne ajută să devenim mai energici şi să nu mai fim depresivi. Sunt foarte bune pentru a combate bolile cardiovasculare şi ajută la regenerarea părului.
Iată doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să consumăm nucă simplă sau în deserturile noastre. Aşadar, iată o reţetă excelentă pentru o ocazie specială, tort franţuzesc cu ciocolată şi nucă, sănătos şi delicios.
Tort franţuzesc cu ciocolată şi nucă - Ingrediente
Pentru blat: 150 g zahăr 120 g făină cernută 4 ouă 130 g nucă măcinată 50 g ciocolată menaj rasă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt
100 ml apă caldă
70 g nucă măcinată
500 ml frişcă
200 ml lichior whisky
1 plic gelatină
1 plic zahăr vanilat
2 linguri rase zahăr pudră
100 ml apă caldă
1 plic glazură neagră sau albă (după prefeninţă)
70 g nucă măcinată
Tort franţuzesc cu ciocolată şi nucă - Mod de preparare
Se prepară mai întâi blatul pentru tortul festiv cu nucă. Ouăle se bat bine cu mizerul sau telul, împreună cu zahărul normal şi cel vanilat. Trebuie să se facă o compoziţie spumoasă alb-gălbuie. Apoi, făina cernută se amestecă cu praful de copt, nuca măcinată şi ciocolata rasă şi se toarnă treptat amestecând încet peste ouă.
Se pune în forma de tort şi se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de maxim 40 de minute. Se verifică în 30 de minute şi se încearcă cu scobitoarea. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.
Frişca împreună cu zahărul pudră şi cel vanilat se mixează la treaptă maximă şi se încorporează treptat şi lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă şi când e gata se pune şi ea peste cremă. Se mai mixează un pic şi se lasă deoparte.
Blatul răcit se taie în trei, asta dacă nu aveţi 3 forme de blat de tort. Se pune pe un platou şi se umple fiecare blat cu cremă, la sfârşit se îmbracă tortul în cremă şi se lasă în jur de 3 ore la frigider să se răcească bine. Glazura se topeşte şi se stropeşte tortul cu ea sau se fac forme din ea şi se ornează tortul. Se pot pune şi 2-3 nuci tăiate mărunt pentru decorare. Este absolut delicios! Poftă bună!