Tort inimioară cu frişcă şi ciocolată albă

tort inimioara jpeg

Nu e niciodată prea devreme sau prea târziu pentru o listă de reţete pentru a-ţi răsfăţa jumătatea şi de a-i arăta cât de mult o iubeşti. Am o idee pentru tine! Una chiar foarte bună şi absolut delicioasă!

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 6 ouă

50 g cacao

6 linguri zahăr

3 linguri făină

Pentru cremă

400 g unt

300 g zahăr

70 g cacao

150 ml apă

1 esenţă rom

250 ml apă

200 g zahăr

1 esenţă rom

2 linguri coniac

250 ml frişcă lichidă

200 g ciocolată albă de menaj

3 picături colorant alimentar roşu

2 linguri ulei

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare. Se pun gălbenuşurile unul câte unul, cacaua, făina şi se amestecă uşor de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o tavă în formă de inimă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor pentru 30 de minute, se lasă la răcit, după care se taie în trei. Se amestecă zahărul cu apa, esenţa, cacaua şi se pun pe baie de aburi până se îngroaşă, după care se dă la răcit. Se încorporează cu mixerul untul moale şi se lasă la rece o oră. Se fierbe siropul şi se lasă la răcit.

Frişca se bate şi se lasă la rece. Ciocolata se topeşte pe aburi cu două linguri de ulei, se pune colorantul şi se amestecă bine, se întinde pe o tavă şi se dă la rece, după care, cu un şablon din hârtie, se decupează inimioare. Se însiropează primul blat, se pune cremă, blat, cremă şi la sfârşit blat. Se lasă la rece o oră. Se îmbracă în frişcă şi se nivelează bine. Cu un poş se formează floricele de frişcă numai pe o jumătate de tort şi se decorează cu inimioarele de ciocolată. Se lasă la rece până în momentul servirii.