Tort „micuţa rochie neagrăʺ
Dacă există un parfum cu acest nume, de ce nu ar fi şi un tort „micuţa rochie neagrăʺ, cu multă ciocolată? Află cum se prepară deliciosul tort!
De ce ai nevoie pentru tort „micuţa rochie neagrăʺ
Pentru blat
500 g ciocolată neagră
125 g unt
6 ouă
100 g zahăr
100 ml smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru ganache
250 g cioocolată neagră
85 g unt
100 g smântână
4 linguri zahăr pudră
Cum se prepară tort ˵micuţa rochie neagrăʺ
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o formă de tort. Topeşti ciocolata pentru blat pe baie de aburi împreună cu untul. După ce s-au omogenizat dai deoparte şi laşi la răcorit. Încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul, în crema de ciocolată, zahărul, smântâna şi esenţa de vanilie. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în ciocolată. Torni compoziţia în formă şi o ţii la cuptor aproximativ 30 de minute, până trece testul scobitorii.
Pentru ganache, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, dai deoparte şi încorporezi smântâna şi zahărul. După ce s-a răcorit tortul, torni deasupra glazura şi dai tortul la frigider.