Tort „micuţa rochie neagrăʺ

tort cu ciocolata si menta jpeg

Dacă există un parfum cu acest nume, de ce nu ar fi şi un tort „micuţa rochie neagrăʺ, cu multă ciocolată? Află cum se prepară deliciosul tort!

De ce ai nevoie pentru tort „micuţa rochie neagrăʺ

Pentru blat

500 g ciocolată neagră

125 g unt

6 ouă

100 g zahăr

100 ml smântână

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru ganache

250 g cioocolată neagră

85 g unt

100 g smântână

4 linguri zahăr pudră

Cum se prepară tort ˵micuţa rochie neagrăʺ

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o formă de tort. Topeşti ciocolata pentru blat pe baie de aburi împreună cu untul. După ce s-au omogenizat dai deoparte şi laşi la răcorit. Încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul, în crema de ciocolată, zahărul, smântâna şi esenţa de vanilie. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în ciocolată. Torni compoziţia în formă şi o ţii la cuptor aproximativ 30 de minute, până trece testul scobitorii.

Pentru ganache, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, dai deoparte şi încorporezi smântâna şi zahărul. După ce s-a răcorit tortul, torni deasupra glazura şi dai tortul la frigider.