Tort „Pădurea neagră“ – Deliciul suprem

tort jpeg

Un desert inedit, cu un aspect pe măsură, tortul „Pădurea Neagră“ va fi arma ta secretă la orice ocazie deosebită. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem, însă te avertizăm, nu va ramâne prea mult timp în farfurie.

Ingrediente

Pentru blat

250 g făină 400 g zahăr 75 g pudră de cacao 2 linguriţe bicarbonat de sodiu1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 118 ml lapte 240 ml lapte bătut 240 ml apă caldă 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru siropul de cireşte

100 g zahăr

118 ml apă

60 ml lichior de cireşe

700 g smântână pentru frişcă

30 g zahăr pudră

250 g ciocolată neagră

Pentru decor

550 g cireşte, fără sâmburi, tăiate pe jumătate

1 baton ciocolată neagră

extra cireşe

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Ungi cu puţin ulei două tăvi de prăjituri, presari puţină cacao, apoi le tapetezi cu hârtie de copt. Mixezi toate ingredientele uscate. Separat, combini toate ingredientele lichide, turnând apa caldă treptat. Le încorporezi în cele lichide. Mixezi compoziţia 2-3 minute, la viteză medie. Torni aluatul în tăvile pregătite. Dai la cuptor 45 de minute sau până ce trece testul cu scobitoarea. Laşi 10 minute la răcit în tavă, apoi scoţi pe un grătar.

Pentru siropul de cireşe, dai zahărul şi apa pe foc, apoi amesteci până încep să fiarbă. Combini cu lichiorul şi laşi la răcit.

Baţi smântâna pentru frişcă spumă împreună cu zahărul.

Topeşti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, aproximativ 20 de secunde. Torni uniform crema rezultată pe o hârtie de copt. Rulezi, o aşezi într-o tavă şi dai la frigider până se întăreşte. Desfaci cu grijă pentru a obţine bucăţile de ciocolată.

Asamblare

Tai fiecare blat în jumătate, pe orizontală, pentru a obţine 2 blaturi mai subţiri. Aşezi primul strat pe un platou şi îl ungi cu sirop de cireşe. Continui cu o treime din cantitatea de frişcă, întinsă uniform şi o treime din cantitatea de cireşe, presându-le uşor. Continui cu celelalte straturi în acelaşi fel. Întinzi restul de frişcă, uniform, pe pereţii tortului. Formeazi un înveliş din bucăţile de ciocolată, aşezându-le vertical, una lângă alta. Razi batonul de ciocolată pe deasupra şi adaugi, dacă vrei, extra cireşe.

Sursa https://livforcake.com