Tort Raffaello, cel mai ispititor desert
Acest tort are gustul inconfundabil al bomboanelor Raffaello, este pufos şi foarte delicios. Încă de la primele linguriţe, vei fi cucerită de acest desert perfect pentru o zi de weekend şi nu numai.
Tort Raffaello - Ingrediente
Pentru blat
5 ouă 200 g zahăr tos 100 g făină 1 linguriţă esenţă de migdale
Pentru cremă
450 g cremă de brânză la temperatura camerei
230 g unt moale (nesărat)
300 ml lapte condensat
40 g fulgi de nucă de cocos
30 g lapte praf
Pentru sirop
120 ml lapte
2 linguri lapte condensat
120 migdale prăjite, mărunţite
40 g fursecuri de vanilie zdrobite (la fel ca pesmetul)
Pentru ornat
75 g fulgi de nucă de cocos
12 bomboane Raffaello
Tort Raffaello - Mod de preparare
Pentru blat, preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Baţi ouăle întregi cu esenţa de migdale şi zahărul, până când îşi triplează volumul. Cu o spatulă, încorporezi făina treptat, dar ai grijă când omogenizezi aluatul, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Torni compoziţia într-o tavă de copt tapetată şi o dai la cuptor 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, baţi crema moale de brânză cu untul şi cu laptele condensat. Adaugi fulgii de cocos şi laptele praf, apoi continui să omogenizezi cu telul sau mixerul, până se combină ingredientele.
Pentru sirop, combini laptele cu cel condensat şi dai compoziţia lichidă deoparte. Tai blatul de tort în trei şi însiropezi fiecare felie cu siropul obţinut. Torni o cantitate egală de lichid peste tort, fie cu o lingură, fie întinzi siropul cu o pensulă de bucătărie.
Nivelezi crema peste fiecare bucată de blat, presari migdalele şi fursecurile zdrobite. Îmbraci tortul cu restul de cremă şi îl decorezi, după imaginaţie, cu bomboanele Raffaello şi cu fulgi de cocos.
Sursa + foto: www.janespatisserie.com
Tort bavarez cu vişine din compot, desertul perfect în weekend
Tort bavarez cu vişine din compot, desertul perfect în weekend