Tort sărat cu brânză şi nuci
Pentru masa festivă de Revelion, un tort sărat cu brânză poate fi startul perfect al nopţii de sărbătoare!
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 400 g biscuiţi săraţi 300 g unt
1 kg brânză de vaci
sare
1 dovlecel
100 g nuci
1 legătură pătrunjel
2-3 fire ceapă verde
100 g porumb
ulei
telemea de oaie
alune
mărar
fulgi piper roşu
Mod de preparare
Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi combini cu untul moale, la temperatura camerei, şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute.
Speli şi tai mărunt dovlecelul, apoi pătrunjelul şi ceapa verde şi le usuci. Mărunţeşti nucile. Amesteci brânza de vaci cu puţină sare, apoi încorporezi ceapa verde, dovlecelul, pătrunjelul, boabele de porumb, nucile şi amesteci încet.
Întinzi peste blat şi nivelezi. Laşi la frigider 2-3 ore, apoi ornezi cu alune întregi, fire de mărar, picături de ulei, felii subţiri de telemea şi fulgi de piper roşu.