Tort Tiramisu

Nutty Cake jpeg

O aşa ocazie specială cum este ziua de Crăciun sau de ce nu, cea de Revelion cere şi un desert pe măsură. Iar noi considerăm că acest tort este tocmai potrivit.

Ingrediente

Pentru blat

8 ouă 6 linguri făină albă 8 linguri zahăr 6 linguri ulei 2 linguri apă rece 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt sare

Pentru cremă

500 g brânză de vaci scursă

5 gălbenuşuri

200 g zahăr pudră

250 ml frişcă lichidă

2 linguriţe de nes

150 g nucă măcinată

ornamente de marţipan sub formă de brăduţi

Mod de preparare

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi uleiul treptat, mixând în continuare până se asimilează, apoi cele două linguri de apă rece. Adaugi făina cernută cu pudra de cacao şi

praful de copt, omogenizezi, iar la final, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare.

Torni într-o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Mixezi zahărul cu gălbenuşurile până compoziţia devine

spumoasă, adaugi brânza de vaci, apoi treptat frişca lichidă, nesul dizolvat în puţină apă şi nuca măcinată.

Tai blatul în două felii orizontale, aşezi primul blat pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui al doilea blat, peste care întinzi restul de cremă din care păstrezi 2-3 linguri. Decorezi cu crema oprită şi cu brăduţi din marţipan. Laşi la rece câteva ore înainte de a-l servi.

sursa foto: profimedia