Tort Tiramisu
O aşa ocazie specială cum este ziua de Crăciun sau de ce nu, cea de Revelion cere şi un desert pe măsură. Iar noi considerăm că acest tort este tocmai potrivit.
Ingrediente
Pentru blat
8 ouă 6 linguri făină albă 8 linguri zahăr 6 linguri ulei 2 linguri apă rece 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt sare
Pentru cremă
500 g brânză de vaci scursă
5 gălbenuşuri
200 g zahăr pudră
250 ml frişcă lichidă
2 linguriţe de nes
150 g nucă măcinată
ornamente de marţipan sub formă de brăduţi
Mod de preparare
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi uleiul treptat, mixând în continuare până se asimilează, apoi cele două linguri de apă rece. Adaugi făina cernută cu pudra de cacao şi
praful de copt, omogenizezi, iar la final, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare.
Torni într-o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Mixezi zahărul cu gălbenuşurile până compoziţia devine
spumoasă, adaugi brânza de vaci, apoi treptat frişca lichidă, nesul dizolvat în puţină apă şi nuca măcinată.
Tai blatul în două felii orizontale, aşezi primul blat pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui al doilea blat, peste care întinzi restul de cremă din care păstrezi 2-3 linguri. Decorezi cu crema oprită şi cu brăduţi din marţipan. Laşi la rece câteva ore înainte de a-l servi.
sursa foto: profimedia