Tortilla cu pui şi humus
Humusul sau pasta de năut este un preparat săţios, ideal pentru micul dejun. În combinaţie însă cu pieptul de pui poate fi consumat şi ca fel principal.
Ai nevoie de
½ lingură ulei de măsline
1 piept mare de pui dezosat
zeama de la ½ lămâie
sare
piper
250 g humus
1 ardei roşu
1 ardei verde
1 cană frunze de coriandru
4 tortilla
Taie pieptul de pui felii şi prepară-l pe grătar. După ce s-a răcit mărunţeşte-l şi condimentează cu sare şi piper după gust. Îndepărtează cotorul şi seminţele de la ardei şi feliază-i.
Unge fiecare foaie de tortilla cu humus, pune felii de ardei, iar deasupra bucăţele de piept de pui. Presară pe deasupra frunze de coriandru tocate mărunt, puţină zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Împătureşte tortilla şi vei avea un prânz sau o cină delicioasă.