Trufe de ciocolată cu merişoare
Un desert dulce acrişor, cu care să întâmpini invitaţii sau colindătorii, trufe de ciocolată cu merişoare.
De ce ai nevoie pentru trufe de ciocolată cu merişoare
120 g ciocolată
150 g lapte condensat
100 g zahăr
200 g merişoare
1 lingură coajă de portocală
50 g migdale, tocate
200 g ciocolată, pentru glazură
Cum se prepară trufe de ciocolată cu merişoare
Aşezi hârtie de copt într-o tavă. Topeşti ciocolata, adaugi laptele condensat, zahărul, merişoarele tocate, coaja de lămâie şi migdalele. Amesteci până se omogenizează şi dai deoparte. După ce s-a răcit puţin compoziţia formezi cu mâna umedă trufe, pe care le aşezi în tavă şi le dai la rece 10 minute. Topeşti restul de ciocolată şi scufunzi trufele în ea cu ajutorul unei scobitori. Le aşezi din nou în tavă şi le dai la rece 2 ore. Păstrezi trufele într-un loc răcoros.
Sursa foto http://www.dessertsrequired.com