Turnuleţ cu spumă de mure
Sunt zemoase, acrişoare şi le poţi găsi cu uşurinţă în această perioadă în pieţe. Mai mult, murele merg de minune cu deserurile răcoroase de vară pe care le pregăteşti uşor.
Porţii: 8 porţii Preparare: 80’ Dificultate: medie
Pentru blat
6 ouă
280 g zahăr
300 g făină
1 plic praf de copt
5 linguri ulei
4-5 linguri cacao
3-4 linguri apă
1 praf de sare
Pentru spumă
800 g mure
100 ml miere
6 albuşuri
300 g zahăr
Pentru jeleu
500 ml suc de mure
2 pliculeţe de gelatină
2-3 linguri zahăr
Pentru decor
mure
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul, uleiul şi apa până îşi dublează volumul. Amesteci într-un bol făina cu praful de copt şi cacaua, apoi le torni treptat în compoziţia de gălbenuşuri.
Încingi cuptorul şi tapetezi tava cu hârtie de copt. Încorporezi albuşurile în gălbenuşuri uşor, amestecând de jos în sus. Dai tava la cuptor, la foc mediu, până trece testul scobitorii.
Între timp, prepari spuma de mure.
Speli bine fructele, după care le pui într-un bol mai înalt, adaugi albuşurile, mierea şi zahărul şi mixezi până se îngroaşă destul de mult (este gata atunci când poţi întoarce castronul fără să curgă).
După ce s-a răcit aluatul îl scoţi din tavă şi tai cu forme rotunde de prăjitură mai multe cercuri. Laşi alutul în forme, adaugi deasupra un strat mai mare de spumă, apoi le dai la frigider să se întărească.
Pui sucul de mure la încălzit, adaugi lingurile de zahăr, amesteci până se topeşte, după care dai deoparte. Adaugi gelatina înmuiată în 150 ml de apă şi amesteci. Torni jeleul peste spuma de mure, apoi dai formele la frigider până se întăresc. Scoţi prăjiturile din forme şi le decorezi cu mure înainte de servire.
sursa foto: Photoland