Turte de cartofi cu legume sotate FOTO
Pentru o seară specială cu prietenii ai putea pregăti acest fel de mâncare mai deosebit.
Ingrediente (6 porţii)
Pentru cuiburi 3 cartofi mari 75 g unt 50 ml lapte 1 legătură de pătrunjel sare piper
1 ardei roşu capia
1 morcov potrivit
1 ceapă roşie mică
1 ceapă albă mică
1 dovlecel
250 g ciuperci
50 g unt
frunze verzi de rozmarin
sare
piper
frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Cureţi cartofii, ciupercile, ardeiul, morcovul, ceapa roşie, dovlecelul, pătrunjelul şi le speli bine. Tai ceapa julien şi restul legumelor cubuleţe. Separat, pui cartofii la fiert şi când sunt gata îi scurgi de apă într-o sită. Îi pasezi cu unt şi lapte, adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Sotezi ciupercile, morcovul, cepele, ardeiul şi dovlecelul în unt circa 5-7 minute. Adaugi frunzele de rozmarin, sare şi piper după gust.
Aşezi o hârtie pergament pe o tavă dreptunghiulară. Pui într-un şpriţ piureul de cartofi şi formezi şase cuiburi de circa 8 cm.
Pui câte o lingură de legume în interiorul fiecărui cuib de cartofi. Aşezi tava în cuptorul preîncălzit şi coci până se rumenesc frumos. Le serveşti calde, ornate cu frunze de busuioc.
foto: profimedia