Turtele bunicii
Cu siguranţă îţi aduci aminte de zilele copilăriei, când bunica pregătea minunatele turte coapte pe plită. Dacă nu mai ştii cum se preparau, îţi spunem noi!
De ce ai nevoie pentru turte
½ plic drojdie uscată
1 lingură zahăr
2 linguri lapte
250 g făină
1 praf de sare
1 lingură bicarbonat de sodiu
150 g iaurt simplu
1 lingură unt
Cum se prepară turtele
Freci drojdia cu zahărul, adaugi laptele cald şi o lingură de făină şi freci până se omogenizează. Laşi maiaua să crească 10-15 minute. Combini făina cu sarea şi bicarbonatul de sodiu. Amesteci maiaua cu iaurtul, untul şi încorporezi făina. Frămânţi până obţii un aluat omogen, ferm şi uşor elastic. Îl laşi să crească, acoperit, într-un loc cald, 2-3 ore. Îl împarţi în patru părţi egale, din care faci bile, pe care le întinzi într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Le ungi cu puţin tunt topit şi le coci într-o tigaie neaderentă, până se rumenesc uşor.
Sursa foto https://pizzarossa.me