Unt de arahide făcut în casă
Vă prezentăm cea mai bună reţetă de unt de arahide făcut în casă, numai bună de luat la pachet la serviciu, dar şi ca desert pentru picnicuri.
Ingrediente
110g unt 475g zahăr brun 125ml lapte 200g unt de arahide 1 linguriţă de extract de vanilie 425g zahăr pudră
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie de mărime medie, la foc mediu. Adaugă şi amestecă în acelaşi timp zahărul brun şi laptele. Lasă să fiarbă în clocot pentru 2 minute, amestecând frecvent. Apoi, ia compoziţia de pe aragaz şi adaugă untul de arahide şi vanilia. Într-un bol varsă zahărul pudră şi apoi toarnă peste compoziţia. Bate până când devine cremoasă şi apoi o poţi pune într-o tavă de copt. Las-o la frigider până când se întăreşte şi taie după aceea desertul în pătrăţele.