Valentine's Day!! VIDEO Brioşe... cu dragoste

Briose jpeg

Pentru că se apropie o zi specială, Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiţilor, ne-am gândit să vă dezvăluim o reţetă extraordinar de dulce şi rafinată. Cu siguranţă şi cel mai mofturos partener va fi impresionat.

Ingrediente:

½ ceaşcă cacao ½ cană apă fierbinte 1 1/3 cană făină 1 linguriţă praf de cop 1 linguriţă bicarbonat ¼ linguriţă sare ½ ceaşcă unt 1 cană zahăr 2 ouă 2 linguriţe de vanilie ½ ceaşcă lapte bătut ½ cană unt de arahide

2 cani zahăr

½ ceaşcă unt

1 esenţă de vanilie

1-3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C. Pe o tavă specială pentru brioşe, se pun 18 hârtii pentru copt.

Într-un castron se amestecă apa fierbinte cu cacaua. În alt castron, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Apoi se mixează untul împreună cu zahărul până rezultă o pastă. Se adaugă vanilia, se mai mixează puţin, apoi se adaugă şi făina. Tot conţinutul se amestecă cu cacaua, adăugându-se şi laptele bătut.

Se umple fiecare formă de brioşă cu aluatul rezultat (nu cu vârf), se adaugă şi câte puţin din untul de arahide pentru fiecare brioşă şi se dă la cuptor aproximativ 18 – 20 de minute până ce brioşele trec testul cu scobitoarea. Când s-au făcut, se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

Pentru glazură, se amestecă untul până devine o cremă, apoi se pune şi vanilia. Se mixează foarte bine. Pe măsură ce amestecaţi se adaugă zahărul. Când s-a omogenizat, se adaugă laptele şi se mixează până obţinem o cremă. Apoi se pune crema pe fiecare brioşă.

Opţional, puneti să cumpăraţi câtiva covrigei pe care să-i „îmbrăcaţi” în ciocolată pentru a orna brioşele.

Sursa: ahealthylifeforme.com