Cine zice că micii nu pot fi mâncaţi decât în oraş? Noi vă dăm cea mai bună reţetă de mici de casă.

Ingrediente

1 kg carne de vită (de la ceafă)

500 g carne de porc

5 căţei de usturoi

1 ardei iute

2 linguri bicarbonat

1 legătură pătrunjel verde

50 g cimbru uscat

sare

piper

Mod de preparare

Treci carnea, usturoiul şi ardeiul prin maşina de tocat, folosind sita deasă. Adaugi bicarbonatul, cimbrul, sare, piper, după gust, şi amesteci bine prin frământare până se omogenizează perfect. Adaugi puţină apă, continuând să frămânţi, pentru a înmuia compoziţia şi pentru a dizolva ingredientele, apoi laşi compoziţia 24 de ore la frigider.

Scoţi compoziţia de la frigider, o frămânţi din nou, pui puţină apă, pătrunjelul tocat, după care o laşi să stea o oră să se odihnească. Modelezi mici din compoziţie, înfigi câte doi pe beţişoare de frigăruie şi îi rumeneşti pe toate părţile, pe grătarul bine încins. Micii trebuie să rămână mustoşi.

Loading...