Câteva ingrediente şi jumătate de oră sunt de ajuns pentru a prepara aceste minitarte cu fructe.

De ce ai nevoie pentru minitarte cu fructe

200 g cremă de brânză, la temperatura camerei

2 linguri zahăr

2 linguri suc de lămâie

1 lingură coajă de lămâie

1 pachet aluat foitaj

300 g fructe, la alegere

1 linguriţă esenţă de lămâie

1 ou

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară minitarte cu fructe

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt în tavă. Mixezi crema de brânză cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja şi esenţa de lămâie până obţii o consistenţă cremoasă. Desfaci foile de aluat şi le decupezi cu gura unei căni. Aşezi bucăţile de aluat în tavă, lăsând spaţii între ele. Ridici uşor marginile, pentru a forma o bordură şi înţepi aluatul cu o furculiţă.

Aşezi câte o lingură de cremă de brânză, pe care o nivelezi şi pui fructe întregi sau tăiate, după preferinţă. Baţi oul şi ungi marginile aluatului cu ou. Dai tava la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte foitajul. Le laşi să se răcorească cinci minute, înainte să le scoţi din tavă. Repeţi cu ingredientele rămase.

Loading...