Aluat fraged, umplut cu cremă aromată: aceste minitarte sunt elegante şi savuroase. Un desert perfect pentru weekend!

 

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 80 g unt rece
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 30 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g pepene galben feliat şi fără sâmburi

Pentru aluatul de minitarte, amesteci zahărul pudră cu făina cernută şi cu sarea. Adaugi untul tăiat cubuleţe. Amesteci bine cu degetele până obţii o compoziţie nisipoasă. La final, pui oul.

Aduni aluatul într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul în tăviţe pentru minitarte, îl înţepi din loc în loc şi-l coci 15 minute, la 180° C.


Pentru cremă, pui laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul 3-4 minute, apoi adaugi amidonul alimentar. Laptele fiert îl strecori, apoi îl torni, în fir subţire, peste amestecul de gălbenuşuri. Pui compoziţia la focul mic, amestecând continuu, până când crema începe să fiarbă.

O dai deoparte, o laşi să se răcorească puţin, apoi o torni în cojile de tartă. Serveşti minitartele decorate cu feliuţe de pepene galben.

FOTO: Shutterstock

Loading...