Bun, cremos şi simplu. Un desert pe care îl poţi pregăti în 40 de minute este mousse-ul de ciocolată. Încearcă!

 

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • coaja de la 1 portocală
  • 30 ml lichior de portocale
  • 1 foaie gelatină

Mod de preparare 

Mixezi smântâna rece cu zahărul pudră şi cu coaja rasă de portocală, până devine frişcă, apoi o dai la frigider. Pui gelatina la hidratat în apă foarte rece, 10 minute. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit. Scurgi bine foaia de gelatină hidratată, o adaugi în ciocolata călduţă şi amesteci până se dizolvă. Încorporezi apoi frişca şi lichiorul de por-tocale, amestecând cu un tel pară, până obţii o compoziţie omogenă. Torni mousse-ul în cupe sau în coji de portocală şi dai la frigider 2-3 ore înainte de servire. Decorezi după preferinţă. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Panna cotta cu afine

Loading...