Ştiai că 200 de grame de afine conţin aproximativ 4-5 grame de fibre, fiind fructele ideale de mâncat la micul dejun împreună cu iaurt, deoarece menţin senzaţia de saţietate pentru mult timp? Totodată consumul regulat de afine contribuie la reducerea riscului apariţiei afecţiunilor cardiovasculare şi ajută la scăderea hipertensiunii, la reducerea colesterolului, dar şi la buna funcţionare a muşchilor inimii.

 

Ingrediente

  • 350 g afine
  • 2 plicuri gelatină
  • 600 ml smântână pentru frişcă
  • 100 g zahăr

Mod de preparare 

Pasezi afinele în blender, apoi le treci prin sită pentru a avea un piure fin. Amesteci jumătate din cantitatea de smântână cu piureul de afine şi cu 50 g de zahăr până capătă o consistenţă fină. Le aşezi pe foc şi laşi compoziţia să dea un clocot, amestecând constant, apoi dai deoparte şi ţii la răcorit. Mixezi restul de smântână şi de zahăr, până obţii frişcă. Prepari gelatina conform instruc­ţiunilor de pe ambalaj, apoi combini jumătate din ea cu compoziţia de afine caldă şi cealaltă cu frişca simplă. Umpli pe jumătate bolurile pentru panna cotta cu frişca simplă, le dai la rece o oră, apoi torni compoziţia cu afine, o nivelezi şi dai din nou la rece pentru cel puţin 2 ore. Răstorni panna cotta şi o serveşti rece.

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Panna cotta cu zmeură.

Loading...