Îţi plac napolitanele? Încearcă reţeta de mozaic în foi de napolitană, propusă de draga noastră cititoare, Nagy Florentina Elena din Lupeni - Hunedoara.

Ingrediente pentru mozaic în foi de napolitană

Pentru blat

7 albuşuri

150 g zahăr

100 g ciocolată

100 g stafide

200 g rahat colorat

100 g nuci, toate tocate mărunt

100 g făină

2 foi napolitană

Pentru cremă

7 gălbenuşuri

150 g zahăr, 250 g unt, o esenţă vanilie.

Mod de preparare mozaic în foi de napolitană

Se bat albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă restul ingredientelor şi se coace un blat în tava tapetată cu hârtie de copt. Gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul se fierb pe bain – marie până se îngroaşe. Se dă la rece şi apoi se amestecă cu untul şi esenţă de vanilie. Se pune pe un platou o foaie de napolitană care se unge cu ½ din cantitatea de cremă, se pune apoi blatul, restul de cremă şi foaia de napolitană. Peste foaia de napolitană se pune un corp greu pentru a se lipi foaia de blat.

Loading...
Evaluează articolul