Un desert special, dar foarte simplu, la bază. Cu toţii am mâncat negresă, dar atunci când le aduci la alt nivel, adăugând caramel, acest desert devine perfect.

Ingrediente

4 oua
180 g unt
150 g ciocolata
170 g zahar
80 g faina
Vanilie
Sos caramel:
150 g zahar
70 g unt
110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

Se topeşte zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă untul şi smântâna dulce. Se lasă 4 minute pe foc şi apoi se dă deoparte.
Se topeşte ciocolata împreună cu untul pe bain marie, iar între timp, ouăle se mixează cu zahărul până devine pufos. Se adaugă amestecul de ciocolată şi esenţa de vanilie, apoi făina şi se amestecă totul.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptorul încins.
După ce e gata, se răceşte şi se adaugă caramelul peste şi se taie.

Loading...