Negresă cu ciocolată şi caramel

IMG 5779 jpeg

Un desert special, dar foarte simplu, la bază. Cu toţii am mâncat negresă, dar atunci când le aduci la alt nivel, adăugând caramel, acest desert devine perfect.

Ingrediente

4 oua 180 g unt 150 g ciocolata 170 g zahar 80 g faina Vanilie Sos caramel: 150 g zahar 70 g unt 110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

image

Se topeşte zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă untul şi smântâna dulce. Se lasă 4 minute pe foc şi apoi se dă deoparte.

Se topeşte ciocolata împreună cu untul pe bain marie, iar între timp, ouăle se mixează cu zahărul până devine pufos. Se adaugă amestecul de ciocolată şi esenţa de vanilie, apoi făina şi se amestecă totul.

Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptorul încins.

După ce e gata, se răceşte şi se adaugă caramelul peste şi se taie.