O combinaţie între pilaful românesc şi reţetele internaţionale de orez, acest preparat este numai bun de gătit în perioada postului. Ciupercile îi vor oferi o aromă delicioasă, aşa că nu te sfii să încerci reţeta!

Ingrediente pentru Orez simplu cu ciuperci

  • 200 g orez cu bob lung
  • 400 g ciuperci champingnon
  • 500 ml supă de legume
  • suc de roşii
  • ulei
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare Orez simplu cu ciuperci

Pune într-o tigaie puţin ulei la încins, curăţă, spală şi taie ciupercile în patru şi adaugă-le la călit. Când încep să se înmoaie, adaugă orezul şi supa de legume. Amestecă bine, asezonează cu sare şi lasă la fiert până când orezul se umflă. 

Când e aproape gata orezul, se adaugă sucul de roşii, 3-4 linguri şi se gustă din nou de sare. Mai lasă să dea puţin în clocot, apoi toacă pătrunjelul verde şi adaugă-l peste orez.

Se serveşte cald.

Poftă bună! 

Loading...