Pască cu brânza, reţeta pas cu pas
Fie că aluatul e de cozonac, fie că e de tartă, importantă la pască este umplutura. Amestecul de brânză şi smântână cu sau fără stafide este un deliciu.
De ce ai nevoie pentru pască
Pentru aluat: ● 250g făină ● 125 g unt rece ● 1 praf sare ● 2 linguri apă ● 30 g zahăr ● 1 gălbenuş Pentru umplutură ● 700 g brânză de vaci, bine scursă ● 300 g smântână ● 200 g zahăr ● 3 ouă ● coaja de la 1 lămâie ● 40 g amidon Pentru decor ● zahăr pudră
Cum se prepară pasca cu brânză
Pas 1
Pentru blat, amesteci făina cu sarea şi zahărul. Adaugi untul tăiat bucăţele gălbenuşul, apa şi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios. Îl aduni într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Aluatul rece îl întinzi într-o tavă tapetată, inclusiv pe pereţi, îl înţepi din loc în loc şi îl coci 15 minute.
Pas 2
Între timp, pregăteşti umplutura. Mixezi brânza cu zahărul, smântâna, coaja rasă de lămâie şi cu amidonul.
Pas 3
Adaugi ouăle,unul câte unul, mixând după fiecare.
Pas 4
Torni compoziţia de brânză în coaja de tartă şi baţi uşor tava pentru a se aşeza frumos umplutura. Dai pasca la cuptor, până se rumeneşte.
Când este gata,o laşi să se răcească în cuptor. O serveşti presărată cu zahăr pudră.