Aceste paste cu bacon sunt atât de bune încât creează dependenţă. Dacă nu ne credeţi, vă învităm să le încercaţi.


  • Pregătire:10 min
  • Porții:3
  • Gătire:40 min
  • Timp total:50 min
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

1 lingură ulei

1 căpăţână usturoi

6 felii bacon

1 ceapă mică

50 ml vin lab

200 ml lapte

2 linguri făină

50 g smântână

100 g cremă de brânză

1 piept de pui dezosat

100 g parmezan

450 g paste

200 g mazăre fiartă

sare

piper

 
Mod de preparare

Încingi cuptorul, stropeşti usturoiul cu ulei, îl înveleşti în folie de luminiu şi-l dai la cuptor 30-35 de minute. Îl laşi la răcorit şi-l descojeşti. Rumeneşti baconul şi-l scoţi pe un şervet pentru a se absorbi excesul de grăsime. Pui în loc pieptul de pui tăiat cubuleţe. Amesteci până ce carnea se pătrunde. Scoţi carnea şi căleşti ceapa tocată până devin uşor sticloasă. Adaugi vinul şi usturoiul pasat. După ce s-a evaporat lichidul, torni laptele, adaugi făina, după care pui smântâna, parmezanul, crema de brânză şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Adaugi mazărea, puiul şi pastele preparate conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Rupi baonul şi-l adaugi în compoziţie. Mai ţii pe foc câteva minute.

Sursa foto http://gringalicious.com

Loading...